T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Gaziantep Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Okulumuzda Arapça ve Meslek dersleri öğretmenleri liderliğinde düzenlenen Arapça bilgi yarışmasında kazanan 11/B sınıfı oldu, tebrikler..

Mrt

Okulumuz konferans salonunda Fahrettin Arı hocamız rehberliğinde ‘’Şubat Ayı Şehadet Ayı’’ adlı Şehit İslam Âlimlerini anma programı yapıldı.

Şbt

Birçok Müslüman şahsiyetin şehadete ve rahmete mazhar olduğu şubat ayı, bizler için "Şehadet Ayı" olarak biliniyor.

Duruşları, fikir dünyaları ve örnek yaşantıları ile topluma yön veren, Müslüman düşünür, mütefekkir ve aksiyon adamlarının birçoğu şubat ayında Hakk’ın rahmetine kavuştu. Akşemsettin, Şeyh Şamil, Abdülhamit Han, İskilipli Atıf Hoca, , Hasan El Benna, MalcolmX, Metin Yüksel, Mahmud Esad Coşan, Ali Ulvi Kurucu, Necmettin Erbakan, Mehmet Emin Saraç ve nice İslam'ın sancağını yükseklere taşıma gayreti içerisinde; fani âlemden baki âleme göç etmiş birçok sembol ismin şubat ayında şehadete ve rahmete kavuşmuş olması nedeniyle “Şubat ayı şehadet ayı” olarak tanımlanıyor.

Şbt

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1.Döneminde takdir alan öğrencilerimiz ile birlikte şehrimize yeni açılan Şahinbey Millet Camii’ne gezi düzenledik. Gezi esnasında karşılaştığımız il müftümüz sayın Hüseyin Hazırlar öğrencilerimize camii hakkında kıymetli bilgiler verdi. Gezi için emeği geçen idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması’nda okulumuz öğrencisi Mehmet Abdullah ÖZKAYAOĞLU birinci olmuş ve ilimizi bölge finalinde temsil etme hakkı kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.

Ara

Yazar Ömer Sevinçgül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi Daire Başkanlığı ve Medeniyet Klübü işbirliği ile organize edilen program kapsamında okulumuzu ziyaret etti. Öğrencilerimizle sohbet etti.

Kas

“Vakti kuşanmak “ projesi kapsamında okulumuz İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Ayşe Bozgeyik, 10/A sınıfı ile namaz konulu ayet ve hadisleri değerlendiler.

Kas

Vakti Kuşanmak Projesi kapsamında gerçekleştirilen "Nicin namaz kılıyoruz?" konulu kompozisyon yarışmasında öğrencimiz 9-B sınıfından Talha Kahraman birinci olmuştur.

"Namaz Sevgisi" konulu şiir yarışmasında ise  öğrencimiz 5-A sınıfından LEYS ZAIBAK birinci olmuştur.

Ekm

“Genç hatipler minberde hutbe okuma yarışması” için okulumuzun bünyesinde öğrenci seçmeleri yapılmıştır. Göstermiş olduğu başarılı hutbe irâdı ile 12/B sınıfı öğrenlerimizden M.Abdullah Özkayaoğlu okulumuzu temsil etmek üzere yarışmalara katılmaya hak kazanmıştır. Organizasyonda emeği geçen meslek dersleri öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

“ Vakti kuşanma” programı kapsamında okulumuz İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Ayşe Bozgeyik rehberliğinde Nureddin Yıldız’ın Namaz Muhasebesi kitabı okunup okulumuz kütüphanesinde değerlendirilmesi yapılmıştır.

Ekm

Okulumuzda Mevlidi Nebi haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden görüntüler.

Ekm

Okulumuzda Matematik zümresi öncülüğünde mangala ve satranç turnuvası düzenlenecektir. Başvurular Matematik Öğretmenimiz Mustafa Doğan'a yapılacaktır.

Ağu

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuz bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu açılıyor. Bir adet sınıf açılacak olup sadece 5. sınıf erkek öğrenci alınacaktır. Başvurular okul idaresine bireysel olarak yapılacaktır.

Nis

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından okulumuzda Ramazan Etkinlikleri kapsamında Naat-ı Şerif okundu ve Meddah gösterisi yapıldı.